Obilježena Dječija nedjelja u osnovnoj školi u Sutomoru

Već tradicionalno, svake godine početkom oktobra sutomorski osnovci proslavljaju nizom manifestacija Dječiju nedjelju. Bogat program osmišljen da traje pet dana svestrano je uključio učenike i nastavnike ove ustanove u niz kreativnih aktivnosti.

 Sam početak mjeseca oktobra posvećen je bogaćenju školske biblioteke i uvođenju učenika u svijet knjiga. Dječija nedjelja je započela posjetom prvaka biblioteci, ali i akcijom „Poklon knjiga mojoj biblioteci“. Akcija je kod učenika svih razreda naišla na dobar odziv. Nadalje, učenici mlađih razreda su sa razrednim starješinama željeli da progovore o svijetu koji nas okružuje, kao i o svemu onome što im se ne dopada i što bi željeli da promijene. Kroz crtanju na asfaltu ispred škole učenici su progovorili o tome kako se „slikom može promijeniti svijet“.
Baviti se obrazovanjem i vaspitanjem omladine znači upoznavati ih sa njihovim pravima ali i sa njihovim obavezama. Ovom temom su se u okviru Dječije nedjelje bavili pedagoška služba škole, Đački parlament, nastavnici i učenici. Naravno, nije ostala po strani ni tema zdravlja, takođe značajna za pravilno vaspitanje djece. „Sportom do zdravlja“ obilježen je dan posvećen sportskim takmičenjima u kojima su učestvovali svi učenici škole pod rukovodstvom nastavnika fizičkog vaspitanja. Međutim, nisu zaboravljeni ni nastavnici škole tokom proslave Dječije nedjelje: Dan učitelja je proslavljen tako što su toga dana učenici držali nastavu. Ovom prilikom je učenicima data prilika da se zahvale svojim nastavnicima na istrajnom radu tokom godina.
Kruna proslave Dječije nedjelje predstavlja priredba koja je upriličena povodom svečanog prijema prvaka u Dječiji savez. Na samom kraju Dječije nedjelje djeca su dobila priliku da recitacijama, igrom i pjesmom pozdrave svoje najmlađe drugare i da još jednom proslave ljepotu djetinjstva i druženja u školi.

 

fotografije možete pogledati na link

https://skydrive.live.com/?id=photos&mkt=sr-latn-cs#cid=AB9208AC8F650BB7&id=AB9208AC8F650BB7%21692