Osnovne škole

Andrijevica

Bar

Berane

Bijelo Polje

Budva

Cetinje

Danilovgrad

Herceg Novi

Kolašin

Kotor

Mojkovac

Nikšić

Plav

Pljevlja

Plužine

Podgorica

Rožaje

Šavnik

Tivat

Ulcinj

Žabljak

Srednje škole

Andrijevica

Bar

Berane

Bijelo Polje

Budva

Cetinje

Danilovgrad

Herceg Novi

Kolašin

Kotor

Mojkovac

Nikšić

Plav

Pljevlja

Plužine

Podgorica

Rožaje

Šavnik

Tivat

Ulcinj

Žabljak

Muzičke škole

Kotor

Podgorica

Specijalne ustanove

Kotor

Podgorica

Za učenike

Možda ste već upućeni u sve tajne Interneta, a možda ste tek negdje načuli šta je to. Ovim projektom želimo da vam približimo Internet, i njegove mogućnosti. Na ovoj prezentaciji vaši drugovi iz škole će unositi novosti, informacije i fotografije vezane za život škole, ali i razne zanimljivosti. Ako želite da se vaš literarni ili likovni rad, fotografije sa izleta ili žurke, objave na prezentaciji, kontaktirajte školski tim koji ga uređuje.

Za škole

Projekat "Internet u školi" je sponzorisan od strane Crnogorskog Telekoma, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i nauke. Namijenjen je đacima starijih razreda osnovnih i đacima srednjih škola. Školski timovi učestvuju u kreiranju školske web prezentacije. Tim se sastoji od 5 učenika, koji rade pod nadzorom profesora koji je određen kao mentor. Aktivirane su informatičke sekcije u školama, koje su sa ovim projektom dobile još jedan vid novih saznanja o snazi i mogućnostima Interneta. Za najbolje timove, predviđene su vrijedne nagrade.

Za roditelje

Ovaj projekat ima za cilj povećanje informatičke pismenosti među mlađom populacijom. Sve škole u Crnoj Gori su uključene u ovaj projekat, koji je osmišljen tako da svako može da održava školsku web prezentaciju. Nije potrebno nikakvo dodatno znanje informatičkih programa, softvera. Akcenat je stavljen na sadržaj same prezentacije, a ne na tehničko rješenje.

O projektu "Moja Škola"

S početkom nove školske godine, počinje sa radom i novi portal "Moja škola". Na jednom mjestu se nalazi spisak svih osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Zamislili smo da ovaj portal bude mjesto gdje će se okupljati svi: učenici, nastavnici, roditelji, pedagozi...