Moje buduce zanimanje

Moje buduce zanimanje

Moje buduce zanimanje

 

         Osnovna skola je pri kraju i ono sto sad odlucimo mozda ce nam promijeniti puno toga i upravljati cijelim nasim zivotom. Govorim, naravno, o srednjoj skoli…
         Sto se mene tice vec sam odavno naucio: upisacu fimnaziju, prije svega zbog toga sto imam afinitet za prirodne nauke i djelom i zbog toga sto zaista ne znam koji cu fakultet upisati. Toliko toga me zanima, toliko toga me privlaci. Diplomirati na nekom stranom fakultetu oduvijek je bio moj cilj i uvije cu stremiti ka njemu. Ali, ni tu nije kraj magistrat pa doktorat – dokaz da sam dostigao sve sto je moguce. U mojoj buducnosti vidim dva zanimanja: prvo profesor na fakultetu prirodnih nauka, i drugo kao glavni projektni programer za Microsoft ili Google. Za jedno od ova dva zanimanja cu se opredijeliti kad za to dodje vrijeme. Ova zanimanja me jako privlace prije svega zbog postovanja koje uzivaju u drustvu. Ostaviti nesto iza sebe, ostaviti nesto po cemu ce te pamtiti, to je sustina zivota. Prenijeto znanje drugima to je poenta rada. A zivot i rad jedno bez drugog ne idu.
       …,, Sreca je u radu!’’, kaze markstisticka poslovica. Zivjeti i raditi smisao je radjanja. Jer kad covjek umre, na svijetu ostane ono sto on postigne i po tome se on pamti. Do sad je to bio mnogih velikih ljudi, a od sada i moj cilj.

Djordje Lacmanovic IX-b
OS ,,Jugoslavija’’
Mentor: Andjela Stevovic