Frizura do frizure

Učenici SSS “ Spasoje Raspopović”, budući frizeri, željni znanja, uspjeha, pokazivanja umijeća, bili su učesnici 14.- tog Internacional hair & beauty festivala.

Festival je u organizaciji Saveza frizera i frizerskih klubova Crne Gore, odrzan 12. oktobra u hotelu
“Splendid” u Bečićima. Isprobati svoje vjestine, u jakoj konkurenciji, sa drugovima i buducim kolegama- profesionalcima frizerima, iz Crne Gore, Srbije, Rusije, Austrije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Italije, bio je pravi izazov za naše mlade učenike trećeg, drugog i prvog razreda.

 U trenutku kada je objavljen početak takmicenja svi smo bili uz nase takmičare, naše buduće velike frizere. Prva je startovala Anđela Marović, koja je u disciplini duga spuštena kosa za seniore, napravila pravu simfoniju uvojaka, pletenica, pramenova na kosi svoje školske drugarice Senke. Bili smo sigurni da joj nagrada neće izmaći. Stručni žiri joj je za uradjenu frizuru dodijelio drugo mjesto. U takmičenjima punđi i tehnika za juniore naši takmičari su, takođe, obavili svoj dio posla. Anđela Marović je odradila frizuru na lutki i osvojila deveto mjesto od ukupno 38 ucesnika. U uzbudljivom i napetom takmičenju za seniore, u discipline ženska punđa, Anđela je ponovo blistala i osvojila treće mjesto. Svi ovi uspjesi omogućili su joj osvajanje drugog mjesta u generalnom plasmanu za seniore.

 

 

Škola “Spasoje Raspopović” je u ukupnom takmičenju osvojila prvo mjesto.
Izuzetnom uspjehu Skole, osim Anđele, doprinijeli su i učenici: Smolović Andrijana, Mijatović Milenka, Borilović Maja, Marković Andrea, Radonjić Tijana, Matanović Danijela, Lalović Slađana, Perović Ivana, Zogović Anđela. Doprinos su, takodje, dale i naše učenice koje su bile modeli.

 

 

Ovoga puta se posebno istakla Anđela Marović učenica trećeg razreda , koja ne samo da je dobar frizer, vec i dobro pjeva (zapažena na karaoka-takmičenjima mladih pjevaca). Nadamo se da će nasi učenici i ubuduće osvajati zapažena postignuća na takmičenjima frizera.